Ik ben CO2 neutraal en Koop lokaal

"

“Ik ben CO2-neutraal en ik koop lokaal.” Met deze slogan wil de Ondernemersvereniging Vrijenban Wippolder bewoners stimuleren om lokale ondernemers te steunen en waar mogelijk met de fiets boodschappen te doen. Door te fietsen draag je bij aan duurzaamheid en verminder je de parkeerdruk in de wijk. Om deze actie te ondersteunen, zijn er speciale blauwe bikezacs gemaakt: handige fietstassen die perfect zijn voor je boodschappen. Op de bikezacs staan foto’s van bekende plekken in Wippolder en Vrijenban, wat ze nog leuker maakt om te gebruiken.

De actie, een initiatief van de Ondernemersvereniging Vrijenban Wippolder, heeft als doel bewoners aan te moedigen om lokaal te kopen en daarbij de fiets en een Bikezac te gebruiken. Jori Noordhoek legt uit: “We wilden deze actie eigenlijk al een tijdje voor de coronacrisis starten, maar juist in deze periode is het project nog urgenter geworden. Zeker in deze tijd is ‘koop lokaal’ belangrijker dan ooit.”

Op zaterdag 27 juni 2020 was de Ondernemersvereniging in de wijken aanwezig met De Gribus, een opvallende bus van Manfred Bavelaar. Deze bus reed die middag kriskras door de wijken, vol met een enthousiast promotieteam, muziek, en natuurlijk een heleboel bikezacs. De Gribus stopte regelmatig om de fietstassen uit te delen, en hier en daar werd een bikezac zelfs aan de voordeur gehangen. Vanaf nu delen ondernemers in Wippolder en Vrijenban de tassen ook uit aan hun klanten.

Het initiatief werd met veel enthousiasme ontvangen door de bewoners. De kleurrijke bikezacs met afbeeldingen van herkenbare plekken in de wijk, zoals het park en historische gebouwen, werden snel populair. Bewoners waren blij met het praktische cadeau en het idee achter de actie: minder CO2-uitstoot en meer ondersteuning voor lokale winkels.

“Het was geweldig om te zien hoe positief de mensen reageerden,” vertelt Jori Noordhoek. “We hebben veel bewoners blij gemaakt met de bikezacs en hopen dat ze nu nog vaker met de fiets boodschappen gaan doen bij onze lokale ondernemers.”

Met deze actie wil de Ondernemersvereniging Vrijenban Wippolder niet alleen de lokale economie stimuleren, maar ook bijdragen aan een duurzamere en gezelligere wijk. Door samen te werken en lokale initiatieven te steunen, wordt Wippolder en Vrijenban een nog fijnere plek om te wonen. De Ondernemersvereniging kijkt terug op een geslaagde dag en ziet uit naar nog meer van dit soort initiatieven in de toekomst. Dus stap op de fiets, pak je bikezac en koop lokaal!

Laatste post

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de leukste updates uit de wijken Vrijenban en Wippolder! Volg ons op social media en ontdek inspirerende verhalen van lokale ondernemers, aankondigingen van aankomende evenementen, en hoogtepunten van onze wijkinitiatieven. Bekijk ons account om een glimp op te vangen van wat er speelt in onze levendige gemeenschap. Sluit je aan en deel jouw ervaringen met ons! Samen maken we onze wijken nog sterker en hechter.